csütörtök, július 19, 2007

Kispepó

Van egy barátom, Kispepó!

A mi történetünk igazából tavaly augusztusban kezdődött, ekkor lettünk mindketten pocaklakók. Aztán április 19-én megszülettem én, és négy nappal később Kispepó is a világra jött. Ő anya barátainak a kisfia. Már a születésünk is szinte egyszerre történt, de azóta is nagyon hasonlóan alakul a sorsunk. Én tüdőgyulladással születtem, kaptam antibiotikumos kezelést a kórházban. Kispepóval minden rendben volt, de ő már idekinn kapott tüdőgyuszit és járt a kórházba antibiotikumos kezelésre. Mindketten szopizunk és tápszert is eszünk. Anya és Kispepó anyukája mindig hasonlítgatják a fejlődésünket és nagyon egyformán haladunk mindenben.
A tegnapi napot együtt töltöttük keresztanyáéknál, és szinte mindent egyszerre csináltunk. Apa állandóan azt mondogatta, hogy valahogyan biztosan kommunikálunk egymással, mert ilyen nincs, mint amit mi műveltünk egész nap. Pontban délben elaludtunk, és öt órát aludtunk. Egyszerre aludtunk el és egyszerre ébredtünk. Aztán jól bekajáltunk, és mentünk fürdeni. A vizet egyszerre untuk meg, úgyhogy kijöttünk. Ezután újra egyszerre elaludtunk, majd egyszerre fel is ébredtünk. Még a pukizást is egyszerre csináltuk! :-)

Mindketten először fürödtünk igazi nagy medencében (1,5 m mély) és nagyon szuper volt. Megmutatom, hogyan tudunk szinkronúszni!
Szóval, mostantól, amit olvastok, az olyan, mintha Kispepóról is szólna, mert annyira egyformán alakulnak a dolgaink.

Az úszást egyébként mindenféle pózban kipróbáltam és mondhatom, nagyon tetszett! Nem zavart a hideg víz sem (a hideg azért túlzás, mert 30 fokos volt!), és az sem, hogy nem érzem az alját. Rengeteget sikongattam, vigyorogtam, rúgkapáltam. Remélem, anyáék gyakran fognak vinni így pancsolni, mert ezt nagyon élveztem!

2 megjegyzés:

Ancsa írta...

Drága Levibaba!
Igazán izgalmas a naplódat olvasgatni... így jöttem rá, hogy Anyu mennyi mindent nem, mesél el Rólad nekem... :-)
keresztanya

Levi baba írta...

Pedig úgy tudom, minden nap beszéltek, néha még többször is egy nap! :-)