csütörtök, június 28, 2007

Védőnéni

Az úgy volt, hogy tegnap meglátogatott minket a védőnéni. Azt hiszem, Éva, de anya sosem emlékszik a nevére, pedig szinte minden héten itt van. Érdekes tájszólással beszél rengeteget, néha olyan érzése van az embernek, mintha sosem venne levegőt. Az már csak hab a tortán, hogy szerintem nem is hozzám jön, hanem anyával akar beszélgetni mindenféle hitel dolgokról.

Nem egyszerű eset, persze úgy tűnik, anya jól bírja. Tegnap be sem akart jönni, csak beköszönt a folyósóról. A szóáradatot viszont már ott elkezdte, aztán hogy-hogy nem egyszer csak megint a konyhánkban ült és mondta-mondta-mondta... Én közben békésen aludtam, azt hiszem, hozzám be sem jött. Anyának mondta, hogy fürödhetek majd a Balcsiban augusztusban, ha elmegyünk nyaralni, de ő annyira fél a víztől, hogy ő nem vinne be... Ami persze nem gond, mert nem ő fog bevinni. Kis buta, nem tudja...

Tulajdonképpen azért járt erre, mert a felettünk levő lakásban megszületett a kínai bébi, aki kislány lett. Az anyukája nem sokat tud magyarul, úgyhogy a védőnéni mindenféle rajzokkal próbálja elmagyarázni neki a gyereknevelés rejtelmet, a köldökcsonk leválását, a pelenkázást, stb.. Vicces lehet, tiszta Activity! :). Mondta a kínai anyukának, hogy adjon valami magyar nevet a babának, mire ő kérte, hogy a védőnéni találjon ki valamit, mert ő ehhez ugyan nem ért. Azt hiszem, Rozi lesz a baba, mert a védőnéni állítása szerint ezt az egyet képes felelősséggel megjegyezni. Legalább neki legyen jó!

2007. június 27.

Nincsenek megjegyzések: